20 dingen om op te letten bij de aanschaf van een Hybride Warmtepomp

Vanaf 2026 moeten huiseigenaren een hybride warmtepomp in combinatie met de CV-ketel aanschaffen of overstappen op een volledig elektrische warmtepomp. Maar waar moet je als huiseigenaar nu op letten bij de aanschaf van een hybride warmtepomp? Bekijk de lijst met 20 tips voor de gemiddelde huiseigenaar.

Betaalbaar

We kijken bij de 20 tips naar betaalbaarheid. Want het moet natuurlijk wel haalbaar zijn.

Hoog rendement

Een hoog rendement (COP) is ook belangrijk. Hybride warmtepompen moeten efficiënt werken.

Duurzaam

Welke punten hebben te maken met duurzaamheid? Lees snel verder en ontdek de lijst met 20 tips.

GRATIS Vrijblijvend Advies

Liever meteen aanmelden voor vrijblijvend advies? Laat ons u begeleiden, ontvang maximale subsidie, en kies voor de meest duurzame optie ook voor uw portemonnee.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy

20 dingen om op te letten bij de aanschaf van een Hybride Warmtepomp

Type hybride warmtepomp

Er zijn verschillende soorten hybride warmtepompen, zoals lucht-water of hybride systemen die samenwerken met een cv-ketel. Kies het type dat het beste past bij jouw behoeften en woning.

Capaciteit

Controleer of de warmtepomp voldoende capaciteit heeft om je huis te verwarmen en van warm water te voorzien, vooral tijdens koude periodes.

Energie-efficiëntie

Let op het energielabel en de efficiëntieclassificatie van de warmtepomp om ervoor te zorgen dat deze zo energiezuinig mogelijk is.

Installatievereisten

Informeer naar de installatievereisten van de warmtepomp en controleer of je woning geschikt is voor installatie.

Geluidsniveau

Controleer het geluidsniveau van de warmtepomp, vooral als deze in de buurt van woongedeelten wordt geïnstalleerd.

Garantie

Controleer de garantievoorwaarden van de warmtepomp en zorg ervoor dat je gedekt bent voor eventuele problemen in de toekomst.

Bedieningsgemak

Let op de gebruiksvriendelijkheid van de bediening en of deze gemakkelijk te begrijpen is.

Compatibiliteit met bestaande systemen

Als je al een cv-ketel hebt, zorg er dan voor dat de hybride warmtepomp compatibel is met je bestaande verwarmingssysteem.

Mogelijkheid tot koelen

Sommige hybride warmtepompen bieden ook de mogelijkheid tot koelen in de zomer. Als dit belangrijk voor je is, controleer dan of de warmtepomp deze functie heeft.

Ruimtevereisten

Controleer of je voldoende ruimte hebt voor de installatie van de warmtepomp, zowel binnen als buiten.

Leverancier

Kies een betrouwbare leverancier met een goede reputatie en ervaring op het gebied van warmtepompen.

Subsidies

Controleer of je in aanmerking komt voor eventuele subsidies of financiële steun voor de aanschaf van een hybride warmtepomp.

Service en ondersteuning

Zorg ervoor dat de leverancier goede service en ondersteuning biedt, zowel tijdens de installatie als daarna.

Levensduur

Let op de verwachte levensduur van de warmtepomp en hoe lang deze naar verwachting mee zal gaan.

Milieuvriendelijkheid

Controleer de milieuvriendelijkheid van de warmtepomp en of deze helpt om de CO2-uitstoot van je woning te verminderen.

Flexibiliteit in instellingen

Sommige warmtepompen bieden de mogelijkheid om verschillende instellingen aan te passen, zoals temperatuur en tijdschema's. Controleer of dit mogelijk is en of het past bij je behoeften.

Installatiekosten

Informeer naar de totale kosten voor installatie, inclusief eventuele bijkomende kosten zoals aanpassingen aan je verwarmingssysteem.

Referenties en beoordelingen

Vraag naar referenties en lees beoordelingen van andere gebruikers om een idee te krijgen van de prestaties en betrouwbaarheid van de warmtepomp.

Toekomstige ontwikkelingen

Houd rekening met mogelijke toekomstige ontwikkelingen op het gebied van warmtepomptechnologie en of de warmtepomp die je overweegt toekomstbestendig is.

Onderhoud

Informeer naar het onderhoud dat de warmtepomp nodig heeft en hoe vaak dit moet worden uitgevoerd.

Subsidie voor hybride warmtepomp

Laat ons u helpen stap voor stap

Duurzaam op meerdere fronten

Hoewel we streven naar milieuvriendelijke keuzes, is het essentieel dat een warmtepomp betaalbaar blijft. In ons advies houden we rekening met de maximale subsidie die beschikbaar is, want de aanschaf van een warmtepomp is geen alledaagse uitgave. We helpen je graag bij het selecteren van het ideale product voor jouw situatie, met als resultaat een oplossing die zowel duurzaam is voor het milieu als vriendelijk voor je budget.

GRATIS Vrijblijvend Advies

Laat ons u helpen, zodat u kosteloos en zonder verplichtingen advies kunt ontvangen van onze deskundige. Profiteer van de subsidie en laat ons u begeleiden bij het kiezen van de juiste hybride of volledig elektrische warmtepomp voor uw situatie.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy

Ons advies als Hybride Warmtepomp

De juiste keuze in bestaande bouw en vaak nieuwbouw

warmtepomp
R290 Hybrid

Het ontwerp van deze warmtepomp is modern en sluit perfect aan bij de hedendaagse esthetiek die velen aanspreekt. De antraciete/zwarte kleur behoudt zijn schoonheid langer dan de vroegere witte tinten.

Niemand verlangt naar een logge warmtepomp. Dit model is echter compact en levert toch indrukwekkende resultaten.

Deze warmtepomp heeft niet alleen een duurzame impact op het milieu, maar is ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee, dankzij zijn langdurige levensduur.

Hybride Warmtepomp details

SCOP 5.92

Dit is een van de krachtigste modellen, met een vermogen van 12 kWh en een SCOP van 5.92 De warmtepomp moduleert tussen 4 en 15 kWh en levert warmte tot wel 75 graden.

39 dB

Door gebruik te maken van geavanceerde anti-geluidstechnologie voor zowel de ventilatormotor als de compressor, kan het apparaat moeiteloos en geruisloos functioneren, zelfs bij maximale belasting.

R290

Dit systeem werkt in harmonie met uw gasgestookte CV-ketel en biedt verwarming, koeling en warm water. Bovendien is het compatibel met vloerverwarmingssystemen.

Maximale subsidie

Dit specifieke model kan worden aangeschaft tegen de subsidieprijs plus een toeslag van 1250 euro, exclusief montagekosten.

A+++

Dit systeem heeft het hoogste energielabel, wat aangeeft dat het bijzonder efficiënt omgaat met energie. Dit vertaalt zich in lagere energiekosten.

Slim onderhoud

Dankzij slimme netwerkregeling kan de warmtepomp op afstand via de cloud worden beheerd. Dit resulteert in besparingen op servicekosten op de lange termijn.

Garanties

U ontvangt zowel garantie op de installatie als op het product, wat u gemoedsrust biedt, zelfs na de installatie, en vertrouwen geeft in uw aankoop.

Binnen 2 weken geleverd

Dankzij de grote vraag is deze hybride warmtepomp ruim op voorraad, waardoor de verwachte levertijd tussen de 3 en 14 dagen ligt.

Waarom een hybride warmtepomp?

warmtepomp

2026 komt er aan

Vanaf 2026 dienen huiseigenaren een hybride warmtepomp of volledig elektrische aan te schaffen, alleen of samen met de traditionele CV-ketel. Naast het nakomen van klimaatdoelstellingen heeft Nederland ook de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat verwarming en warm water betaalbaar blijven voor alle inwoners.

Duurzaam

Afgezien van de wettelijke verplichting brengt het gebruik van een hybride warmtepomp ook voordelen met zich mee. Door de toenemende kosten van gas wordt het steeds aantrekkelijker om een hybride warmtepomp aan te schaffen. Zowel elektrische als hybride warmtepompen kunnen aanzienlijke besparingen opleveren op uw gasverbruik. Al onze warmtepompen gebruiken het milieuvriendelijke R290-koudemiddel, dat geen schade aan het milieu toebrengt of bijdraagt aan het broeikaseffect.

warmtepomp
warmtepomp

Elektrische Warmtepomp

De juiste keuze voor nieuwbouw

Eigenschappen

Hybride Warmtepomp

De juiste keuze voor bestaande bouw

Eigenschappen

Een Hybride Warmtepomp ten opzichte van een normale warmtepomp

Volledig elektrische warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte van een lage temperatuur naar een hogere temperatuur verplaatst, waardoor het mogelijk is om warmte uit de omgeving te onttrekken en deze te gebruiken om een ruimte te verwarmen. Hier volgt een beknopte beschrijving van hoe een warmtepomp werkt.

Dit proces kan zowel in de verwarmings- als koelmodus functioneren. In de koelmodus wordt de richting van de warmteoverdracht omgekeerd, waarbij warmte van binnen naar buiten wordt verplaatst om de binnenruimte te koelen. Het is belangrijk op te merken dat warmtepompen efficiënter zijn dan conventionele verwarmingssystemen omdat ze geen warmte produceren maar alleen verplaatsen. Ze kunnen zelfs bij lagere temperaturen warmte uit de omgeving halen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor klimaten met zachte winters.

Verdamping

De warmtepomp start door warmte te onttrekken aan een beschikbare warmtebron, zoals de buitenlucht, de grond of het grondwater. Dit proces wordt bereikt door een vloeistof (meestal een koelmiddel) te laten verdampen bij lage temperaturen.

Compressie

De samengeperste koelvloeistof ondergaat compressie door een compressor. Dit verhoogt niet alleen de druk, maar ook de temperatuur van het koelmiddel.

Condensatie

Het hete en samengeperste koelmiddel geeft de opgenomen warmte af aan het verwarmingssysteem van het gebouw, zoals een vloerverwarmingssysteem of luchtverwarming. Hierbij condenseert het koelmiddel terug naar vloeibare vorm, terwijl het warmte afgeeft.

Expansie

Na het overdragen van warmte aan het verwarmingssysteem, ondergaat het koelmiddel een proces via een expansieventiel waarbij het teruggebracht wordt naar een lage druk en temperatuur. Zo wordt het gereed om opnieuw warmte uit de omgeving op te nemen.

Hybride warmtepomp

Hybride warmtepompen werken op een ietwat andere manier dan conventionele warmtepompen omdat ze samenwerken met een ander verwarmingssysteem, meestal een bestaande cv-ketel. Hier volgt een typische werkwijze van een hybride warmtepomp.

Door het gebruik van een cv-ketel als back-up kan een hybride warmtepomp efficiënter zijn dan een conventionele verwarmingsketel alleen, vooral in gebieden waar de buitentemperatuur regelmatig onder het vriespunt daalt of wanneer de warmtevraag hoog is. Het stelt huiseigenaren ook in staat om te profiteren van de voordelen van hernieuwbare energie van de warmtepomp, terwijl ze toch kunnen vertrouwen op een traditionele verwarmingsbron indien nodig.

Warmtepomp functie

Evenals bij een traditionele warmtepomp, zal een hybride warmtepomp in eerste instantie trachten warmte uit de omgeving te halen, zoals uit de buitenlucht, de grond of het grondwater. Deze opgevangen warmte wordt vervolgens gebruikt om het huis te verwarmen via een warmtewisselaar. Een hybride warmtepomp met een hoge SCOP-waarde zal dit op de meest efficiënte wijze doen.

Compressor en circulatiepomp

De warmtepomp perst het verkregen koelmiddel samen en maakt gebruik van een circulatiepomp om het door het systeem te laten circuleren, op een vergelijkbare manier als bij een conventionele warmtepomp.

CV-ketel bijgeschakeld

Indien de buitentemperatuur te laag is of als er een hoge warmtevraag is, activeert de hybride warmtepomp de cv-ketel om bij te springen. Op dat moment zal de cv-ketel bijspringen en het verwarmingswater op de gewenste temperatuur brengen.

Intelligente regeling

Een hybride warmtepomp wordt doorgaans geleverd met een slimme regeling die de meest geschikte warmtebron selecteert op basis van verschillende factoren, zoals de buitentemperatuur, energieprijzen en de gebruikersinstellingen. Deze regeling optimaliseert de efficiëntie van het systeem, waardoor het zo effectief mogelijk werkt.

GRATIS Vrijblijvend Advies

Laat ons u helpen, zodat u kosteloos en zonder verplichtingen advies kunt ontvangen van onze deskundige. Profiteer van de subsidie en laat ons u begeleiden bij het kiezen van de juiste hybride of volledig elektrische warmtepomp voor uw situatie.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy
warmtepomp

De installatie van een hybride warmtepomp?

Professionals doen het stap voor stap

Deel 1 - Levering en start van de hybride warmtepomp

  1. Voorafgaand aan de installatie van de hybride warmtepomp wordt een afspraak gemaakt met de installateur en wordt het type en de capaciteit van de warmtepomp bepaald op basis van de behoeften van de klant.
  2. De benodigde materialen en apparatuur worden verzameld en naar de installatielocatie gebracht.
  3. Op de dag van installatie arriveren de installateurs op de locatie en voeren een inspectie uit om te bepalen waar de warmtepomp het best geplaatst kan worden.
  4. Indien nodig wordt de bestaande CV-ketel uitgeschakeld en voorbereid op de koppeling met de hybride warmtepomp.
  5. De installateurs bereiden de locatie voor waar de warmtepomp geïnstalleerd zal worden, zoals het vrijmaken van ruimte en het controleren van de elektrische aansluitingen.
warmtepomp

Deel 2 - Aansluiten

  1. De hybride warmtepomp wordt geleverd en naar de installatielocatie gebracht.
  2. De installateurs beginnen met het installeren van de warmtepomp, waarbij ze deze stevig verankeren op de vooraf bepaalde locatie.
  3. De warmtepomp wordt aangesloten op de bestaande CV-installatie door middel van leidingen voor watercirculatie.
  4. Elektrische bedrading wordt aangesloten om de warmtepomp van stroom te voorzien.
  5. Indien nodig worden aanpassingen gemaakt aan het leidingwerk en de elektrische bedrading om de warmtepomp correct aan te sluiten.
warmtepomp

Deel 3 - Testen en sensoren

  1. De installateurs controleren de installatie zorgvuldig om ervoor te zorgen dat alles correct is aangesloten en gemonteerd.
  2. Een waterpomp wordt geïnstalleerd om de circulatie van water door het systeem te bevorderen.
  3. Het expansievat wordt geplaatst en aangesloten op het systeem om drukverschillen op te vangen.
  4. De installateurs installeren de benodigde sensoren en thermostaten om het systeem te regelen en de temperatuur te bewaken.
  5. De hybride warmtepomp wordt getest om te controleren of alles naar behoren functioneert.
warmtepomp

Deel 4 - Afstellen van de hybride warmtepomp

  1. De installateurs voeren eventuele afstellingen uit om ervoor te zorgen dat de warmtepomp efficiënt werkt.
  2. Als alles goed werkt, wordt de hybride warmtepomp in bedrijf gesteld en aan de klant overgedragen.
  3. De installateurs geven uitleg aan de klant over het gebruik en onderhoud van de warmtepomp.
  4. Eventuele resterende werkzaamheden, zoals het opruimen van de installatielocatie, worden uitgevoerd.
  5. De installateurs verstrekken documentatie en garantie-informatie aan de klant.
warmtepomp

Deel 5 - Instructies

  1. De klant ontvangt instructies over het gebruik van de warmtepomp en het bijbehorende controlesysteem.
  2. Na de installatie volgen de installateurs het systeem op om te controleren of alles naar behoren functioneert en om eventuele problemen op te lossen.
  3. De klant wordt voorzien van contactgegevens voor ondersteuning en onderhoud na installatie.
  4. Een inspectie wordt uitgevoerd om te verifiëren dat de installatie aan alle voorschriften en normen voldoet.
  5. De installateurs zorgen ervoor dat alle benodigde vergunningen en certificaten zijn verkregen.
warmtepomp

Deel 6 - Subsidies en afronding

  1. Indien nodig worden de nodige documenten ingevuld en ingediend bij relevante instanties.
  2. De installateurs geven de klant informatie over mogelijke subsidies of financiële voordelen voor het gebruik van een hybride warmtepomp.
  3. De klant ontvangt advies over het onderhoud en de servicevereisten van de warmtepomp.
  4. Tot slot wordt de installatie voltooid en wordt de hybride warmtepomp officieel in gebruik genomen.
  5. De klant wordt gevraagd om feedback te geven over de installatie en de prestaties van de hybride warmtepomp.

GRATIS Vrijblijvend Advies

Laat ons u helpen, zodat u kosteloos en zonder verplichtingen advies kunt ontvangen van onze deskundige. Profiteer van de subsidie en laat ons u begeleiden bij het kiezen van de juiste hybride of volledig elektrische warmtepomp voor uw situatie.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy

Veelgestelde vragen

We hebben verschillende opties beschikbaar. Toch blijkt dat voor 80% van de mensen dezelfde hybride warmtepomp uiteindelijk de meest geschikte keuze is. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Ons bedrijfsmodel is ontworpen met het doel niet alleen mensen te ondersteunen bij het verkrijgen van subsidie, maar ook om een deel van onze eigen subsidie als bedrijf terug te geven aan de gemeenschap. Hierdoor verdienen we misschien iets minder per warmtepomp, maar streven we ernaar om een breed publiek te bereiken met onze aanbieding.

De markt voor warmtepompen is momenteel erg hectisch. Gelukkig werken wij samen met installateurs en beschikken we over een uitgebreide voorraad, waardoor we snelle levertijden kunnen garanderen en een vlotte installatie kunnen bieden. En trouwens, wist je al dat wij garantie bieden op zowel de installatie als de warmtepomp?

Ook buiten de grenzen van Nederland kunnen we van dienst zijn. Hoewel deze website gericht is op de Nederlandse markt, beschikken we over een Europees netwerk. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie hierover.