Hybride Warmtepomp Nijmegen

Vanaf 2026 moeten huiseigenaren in Nijmegen een hybride warmtepomp in combinatie met de CV-ketel aanschaffen of overstappen op een volledig elektrische warmtepomp. Wij raden een hybride warmtepomp aan die uitblinkt op verschillende vlakken: kracht, milieuvriendelijkheid en betaalbaarheid. Dankzij een unieke opstelling is het mogelijk gemaakt dat de gemiddelde Nederlander een hoogwaardige hybride warmtepomp kan aanschaffen, voornamelijk omdat zoveel Nederlanders voor dit specifieke model kiezen.

Betaalbaar

Wij helpen u om de maximale subsidie te verkrijgen, aangezien de aanschaf van een warmtepomp geen alledaagse gebeurtenis is.

Hoog rendement

Met een indrukwekkende COP waarde van 5.92 en een verbruik van slechts 12 kWh, overtreft deze warmtepomp zijn concurrenten ruimschoots.

Duurzaam

Ontdek de meest milieuvriendelijke keuze die niet alleen uitblinkt in prestaties en levensduur, maar ook in zijn voordelige impact op uw financiën, perfect geschikt voor de doorsnee Nederlander.

GRATIS Vrijblijvend Advies

Laat ons u helpen, zodat u kosteloos en zonder verplichtingen advies kunt ontvangen van onze deskundige. Profiteer van de subsidie en laat ons u begeleiden bij het kiezen van de juiste hybride of volledig elektrische warmtepomp voor uw situatie in Nijmegen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy

Waarom een hybride warmtepomp in Nijmegen?

warmtepomp

2026 komt er aan

Vanaf 2026 dienen huiseigenaren een hybride warmtepomp of volledig elektrische aan te schaffen, alleen of samen met de traditionele CV-ketel. Naast het nakomen van klimaatdoelstellingen heeft Nederland ook de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat verwarming en warm water betaalbaar blijven voor alle inwoners.

Duurzaam

Afgezien van de wettelijke verplichting brengt het gebruik van een hybride warmtepomp ook voordelen met zich mee. Door de toenemende kosten van gas wordt het steeds aantrekkelijker om een hybride warmtepomp aan te schaffen. Zowel elektrische als hybride warmtepompen kunnen aanzienlijke besparingen opleveren op uw gasverbruik.

warmtepomp

6 belangrijke zaken bij het kiezen van een hybride warmtepomp

Waar moet je op letten bij de aankoop van een hybride warmtepomp?

Vermogen

Is de hybride warmtepomp in staat om voldoende warm water te leveren voor zowel verwarming als drinkwater? Hoe hoog is de efficiëntie van de warmtepomp, gemeten aan de hand van de SCOP-waarde?

Koeling

Verlang ik naar een warmtepomp die ook kan bijdragen aan het koelen van mijn huis, en moet deze compatibel zijn met vloerverwarming?

Onderhoud

Is het noodzakelijk dat er altijd een technicus langskomt voor onderhoud, of kunnen bepaalde zaken ook via de cloud (Wi-Fi) worden geregeld?

Garantie

Naast de garantie op het product, wordt er ook garantie geboden op de installatie, zodat u verzekerd bent van een correcte plaatsing.

Betaalbaar

Hoe zit het financieel gezien met de aanschafkosten, energieverbruik en de levensduur op lange termijn van de warmtepomp?

Subsidie voor hybride warmtepomp in Nijmegen

Laat ons u helpen stap voor stap

Duurzaam op meerdere fronten

Hoewel we streven naar milieuvriendelijke keuzes, is het essentieel dat een warmtepomp betaalbaar blijft. In ons advies houden we rekening met de maximale subsidie die beschikbaar is, want de aanschaf van een warmtepomp is geen alledaagse uitgave. We helpen je graag bij het selecteren van het ideale product voor jouw situatie, met als resultaat een oplossing die zowel duurzaam is voor het milieu als vriendelijk voor je budget.

GRATIS Vrijblijvend Advies

Laat ons u helpen, zodat u kosteloos en zonder verplichtingen advies kunt ontvangen van onze deskundige. Profiteer van de subsidie en laat ons u begeleiden bij het kiezen van de juiste hybride of volledig elektrische warmtepomp voor uw situatie in Nijmegen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy
warmtepomp

Elektrische Warmtepomp

De juiste keuze voor nieuwbouw

Eigenschappen

Hybride Warmtepomp

De juiste keuze voor bestaande bouw

Eigenschappen

Ons advies als Hybride Warmtepomp in Nijmegen

De juiste keuze in bestaande bouw en vaak nieuwbouw

warmtepomp
R290 Hybrid

Het ontwerp van deze warmtepomp is modern en sluit perfect aan bij de hedendaagse esthetiek die velen aanspreekt. De antraciete/zwarte kleur behoudt zijn schoonheid langer dan de vroegere witte tinten.

Niemand verlangt naar een logge warmtepomp. Dit model is echter compact en levert toch indrukwekkende resultaten.

Deze warmtepomp heeft niet alleen een duurzame impact op het milieu, maar is ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee, dankzij zijn langdurige levensduur.

Hybride Warmtepomp details

COP 5.92

Dit is een van de krachtigste modellen, met een vermogen van 12 kWh en een COP waarde van 5.92. De warmtepomp moduleert tussen 4 en 15 kWh en levert warmte tot wel 75 graden.

39 dB

Door gebruik te maken van geavanceerde anti-geluidstechnologie voor zowel de ventilatormotor als de compressor, kan het apparaat moeiteloos en geruisloos functioneren, zelfs bij maximale belasting.

R290

Dit systeem werkt in harmonie met uw gasgestookte CV-ketel en biedt verwarming, koeling en warm water. Bovendien is het compatibel met vloerverwarmingssystemen.

Maximale subsidie

Dit specifieke model kan worden aangeschaft tegen de subsidieprijs plus een toeslag van 1250 euro, exclusief montagekosten.

A+++

Dit systeem heeft het hoogste energielabel, wat aangeeft dat het bijzonder efficiënt omgaat met energie. Dit vertaalt zich in lagere energiekosten.

Slim onderhoud

Dankzij slimme netwerkregeling kan de warmtepomp op afstand via de cloud worden beheerd. Dit resulteert in besparingen op servicekosten op de lange termijn.

Garanties

U ontvangt zowel garantie op de installatie als op het product, wat u gemoedsrust biedt, zelfs na de installatie, en vertrouwen geeft in uw aankoop.

Binnen 2 weken geleverd

Dankzij de grote vraag is deze hybride warmtepomp ruim op voorraad, waardoor de verwachte levertijd tussen de 3 en 14 dagen ligt.

GRATIS Vrijblijvend Advies

Laat ons u helpen, zodat u kosteloos en zonder verplichtingen advies kunt ontvangen van onze deskundige. Profiteer van de subsidie en laat ons u begeleiden bij het kiezen van de juiste hybride of volledig elektrische warmtepomp voor uw situatie in Nijmegen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy

Een Hybride Warmtepomp ten opzichte van een normale warmtepomp

Volledig elektrische warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte van een lage temperatuur naar een hogere temperatuur verplaatst, waardoor het mogelijk is om warmte uit de omgeving te onttrekken en deze te gebruiken om een ruimte te verwarmen. Hier volgt een beknopte beschrijving van hoe een warmtepomp werkt.

Dit proces kan zowel in de verwarmings- als koelmodus functioneren. In de koelmodus wordt de richting van de warmteoverdracht omgekeerd, waarbij warmte van binnen naar buiten wordt verplaatst om de binnenruimte te koelen. Het is belangrijk op te merken dat warmtepompen efficiënter zijn dan conventionele verwarmingssystemen omdat ze geen warmte produceren maar alleen verplaatsen. Ze kunnen zelfs bij lagere temperaturen warmte uit de omgeving halen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor klimaten met zachte winters.

Verdamping

De warmtepomp start door warmte te onttrekken aan een beschikbare warmtebron, zoals de buitenlucht, de grond of het grondwater. Dit proces wordt bereikt door een vloeistof (meestal een koelmiddel) te laten verdampen bij lage temperaturen.

Compressie

De samengeperste koelvloeistof ondergaat compressie door een compressor. Dit verhoogt niet alleen de druk, maar ook de temperatuur van het koelmiddel.

Condensatie

Het hete en samengeperste koelmiddel geeft de opgenomen warmte af aan het verwarmingssysteem van het gebouw, zoals een vloerverwarmingssysteem of luchtverwarming. Hierbij condenseert het koelmiddel terug naar vloeibare vorm, terwijl het warmte afgeeft.

Expansie

Na het overdragen van warmte aan het verwarmingssysteem, ondergaat het koelmiddel een proces via een expansieventiel waarbij het teruggebracht wordt naar een lage druk en temperatuur. Zo wordt het gereed om opnieuw warmte uit de omgeving op te nemen.

Hybride warmtepomp

Hybride warmtepompen werken op een ietwat andere manier dan conventionele warmtepompen omdat ze samenwerken met een ander verwarmingssysteem, meestal een bestaande cv-ketel. Hier volgt een typische werkwijze van een hybride warmtepomp.

Door het gebruik van een cv-ketel als back-up kan een hybride warmtepomp efficiënter zijn dan een conventionele verwarmingsketel alleen, vooral in gebieden waar de buitentemperatuur regelmatig onder het vriespunt daalt of wanneer de warmtevraag hoog is. Het stelt huiseigenaren ook in staat om te profiteren van de voordelen van hernieuwbare energie van de warmtepomp, terwijl ze toch kunnen vertrouwen op een traditionele verwarmingsbron indien nodig.

Warmtepomp functie

Evenals bij een traditionele warmtepomp, zal een hybride warmtepomp in eerste instantie trachten warmte uit de omgeving te halen, zoals uit de buitenlucht, de grond of het grondwater. Deze opgevangen warmte wordt vervolgens gebruikt om het huis te verwarmen via een warmtewisselaar. Een hybride warmtepomp met een hoge SCOP-waarde zal dit op de meest efficiënte wijze doen.

Compressor en circulatiepomp

De warmtepomp perst het verkregen koelmiddel samen en maakt gebruik van een circulatiepomp om het door het systeem te laten circuleren, op een vergelijkbare manier als bij een conventionele warmtepomp.

CV-ketel bijgeschakeld

Indien de buitentemperatuur te laag is of als er een hoge warmtevraag is, activeert de hybride warmtepomp de cv-ketel om bij te springen. Op dat moment zal de cv-ketel bijspringen en het verwarmingswater op de gewenste temperatuur brengen.

Intelligente regeling

Een hybride warmtepomp wordt doorgaans geleverd met een slimme regeling die de meest geschikte warmtebron selecteert op basis van verschillende factoren, zoals de buitentemperatuur, energieprijzen en de gebruikersinstellingen. Deze regeling optimaliseert de efficiëntie van het systeem, waardoor het zo effectief mogelijk werkt.

GRATIS Vrijblijvend Advies

Laat ons u helpen, zodat u kosteloos en zonder verplichtingen advies kunt ontvangen van onze deskundige. Profiteer van de subsidie en laat ons u begeleiden bij het kiezen van de juiste hybride of volledig elektrische warmtepomp voor uw situatie in Nijmegen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy

Veelgestelde vragen

We hebben verschillende opties beschikbaar. Toch blijkt dat voor 80% van de mensen dezelfde hybride warmtepomp uiteindelijk de meest geschikte keuze is. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Ons bedrijfsmodel is ontworpen met het doel niet alleen mensen te ondersteunen bij het verkrijgen van subsidie, maar ook om een deel van onze eigen subsidie als bedrijf terug te geven aan de gemeenschap. Hierdoor verdienen we misschien iets minder per warmtepomp, maar streven we ernaar om een breed publiek te bereiken met onze aanbieding.

De markt voor warmtepompen is momenteel erg hectisch. Gelukkig werken wij samen met installateurs en beschikken we over een uitgebreide voorraad, waardoor we snelle levertijden kunnen garanderen en een vlotte installatie kunnen bieden. En trouwens, wist je al dat wij garantie bieden op zowel de installatie als de warmtepomp?

Ook buiten de grenzen van Nederland kunnen we van dienst zijn. Hoewel deze website gericht is op de Nederlandse markt, beschikken we over een Europees netwerk. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie hierover.

warmtepomp

Installatie van de hybride warmtepomp in Nijmegen?

Professionals doen het stap voor stap

Deel 1 - Levering en start van de hybride warmtepomp

 1. Voorafgaand aan de installatie van de hybride warmtepomp wordt een afspraak gemaakt met de installateur en wordt het type en de capaciteit van de warmtepomp bepaald op basis van de behoeften van de klant.
 2. De benodigde materialen en apparatuur worden verzameld en naar de installatielocatie gebracht.
 3. Op de dag van installatie arriveren de installateurs op de locatie en voeren een inspectie uit om te bepalen waar de warmtepomp het best geplaatst kan worden.
 4. Indien nodig wordt de bestaande CV-ketel uitgeschakeld en voorbereid op de koppeling met de hybride warmtepomp.
 5. De installateurs bereiden de locatie voor waar de warmtepomp geïnstalleerd zal worden, zoals het vrijmaken van ruimte en het controleren van de elektrische aansluitingen.
warmtepomp

Deel 2 - Aansluiten

 1. De hybride warmtepomp wordt geleverd en naar de installatielocatie gebracht.
 2. De installateurs beginnen met het installeren van de warmtepomp, waarbij ze deze stevig verankeren op de vooraf bepaalde locatie.
 3. De warmtepomp wordt aangesloten op de bestaande CV-installatie door middel van leidingen voor watercirculatie.
 4. Elektrische bedrading wordt aangesloten om de warmtepomp van stroom te voorzien.
 5. Indien nodig worden aanpassingen gemaakt aan het leidingwerk en de elektrische bedrading om de warmtepomp correct aan te sluiten.
warmtepomp

Deel 3 - Testen en sensoren

 1. De installateurs controleren de installatie zorgvuldig om ervoor te zorgen dat alles correct is aangesloten en gemonteerd.
 2. Een waterpomp wordt geïnstalleerd om de circulatie van water door het systeem te bevorderen.
 3. Het expansievat wordt geplaatst en aangesloten op het systeem om drukverschillen op te vangen.
 4. De installateurs installeren de benodigde sensoren en thermostaten om het systeem te regelen en de temperatuur te bewaken.
 5. De hybride warmtepomp wordt getest om te controleren of alles naar behoren functioneert.

GRATIS Vrijblijvend Advies

Laat ons u helpen, zodat u kosteloos en zonder verplichtingen advies kunt ontvangen van onze deskundige. Profiteer van de subsidie en laat ons u begeleiden bij het kiezen van de juiste hybride of volledig elektrische warmtepomp voor uw situatie in Nijmegen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy
warmtepomp

Deel 4 - Afstellen van de hybride warmtepomp

 1. De installateurs voeren eventuele afstellingen uit om ervoor te zorgen dat de warmtepomp efficiënt werkt.
 2. Als alles goed werkt, wordt de hybride warmtepomp in bedrijf gesteld en aan de klant overgedragen.
 3. De installateurs geven uitleg aan de klant over het gebruik en onderhoud van de warmtepomp.
 4. Eventuele resterende werkzaamheden, zoals het opruimen van de installatielocatie, worden uitgevoerd.
 5. De installateurs verstrekken documentatie en garantie-informatie aan de klant.
warmtepomp

Deel 5 - Instructies

 1. De klant ontvangt instructies over het gebruik van de warmtepomp en het bijbehorende controlesysteem.
 2. Na de installatie volgen de installateurs het systeem op om te controleren of alles naar behoren functioneert en om eventuele problemen op te lossen.
 3. De klant wordt voorzien van contactgegevens voor ondersteuning en onderhoud na installatie.
 4. Een inspectie wordt uitgevoerd om te verifiëren dat de installatie aan alle voorschriften en normen voldoet.
 5. De installateurs zorgen ervoor dat alle benodigde vergunningen en certificaten zijn verkregen.
warmtepomp

Deel 6 - Subsidies en afronding

 1. Indien nodig worden de nodige documenten ingevuld en ingediend bij relevante instanties.
 2. De installateurs geven de klant informatie over mogelijke subsidies of financiële voordelen voor het gebruik van een hybride warmtepomp.
 3. De klant ontvangt advies over het onderhoud en de servicevereisten van de warmtepomp.
 4. Tot slot wordt de installatie voltooid en wordt de hybride warmtepomp officieel in gebruik genomen.
 5. De klant wordt gevraagd om feedback te geven over de installatie en de prestaties van de hybride warmtepomp.

GRATIS Vrijblijvend Advies

Laat ons u helpen, zodat u kosteloos en zonder verplichtingen advies kunt ontvangen van onze deskundige. Profiteer van de subsidie en laat ons u begeleiden bij het kiezen van de juiste hybride of volledig elektrische warmtepomp voor uw situatie in Nijmegen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy

Zakelijk

Bent u een installateur, winkel of ander bedrijf? Bekijk dan ook onze zakelijke mogelijkheden. Wij hebben een Europees netwerk met uitgebreide mogelijkheden voor samenwerking.